top of page

Anadolu ve Fen Lisesi Akademik Birimler

 

Özel Seymen Eğitim Kurumları Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 21. Yüzyıl temel becerilerine sahip bireyler yetiştirerek eğitimde mükemmelliği hedefler. 
Bu noktadan hareketle öğrencilerimizin ana dillerini yetkin bir biçimde kullanmalarını sağlayabilmeyi, yazılı ve sözlü iletişim becerilerini güçlendirmeyi amaçlarız.

Öğrencilerimizin, eleştirel ve analitik düşünme, konulara farklı açılardan bakabilme becerileri ile sosyalzekâları gelişmiş, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı bireyler olarak yetişmelerini amaçlarız.
Uyguladığımız programla, öğrencilerimizin girecekleri YKS’ de kendilerine yöneltilecekTürkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı sorularına yanıt verebilecek düzeye gelmelerini sağlarız.
Hem TYT hem AYT’ de en yüksek başarıyı hedefleriz. Derslerde öğrenci merkezli biryaklaşım benimseyerek her öğrencinin yetenek ve becerilerini geliştirmeyi, onların yaşamboyu öğrenmeyi ilke edinmelerini amaçlarız. 
Öğrencilerimize analiz ve sentez yapabilme becerisini kazandırmak için Türk ve dünyaedebiyatından seçilmiş edebî eserlerle, farklı metin türleriyle incelemeler yapmaktayız. Dilbilgisi konularını sarmal bir yapıyla metinlerle ilişkilendirilerek bütüncül bir bakış açısıyla
vermekteyiz. 
Okulumuzun eğitim alanındaki mükemmellik anlayışı doğrultusunda MEB programını temelalarak, oluşturduğumuz kitap seçkilerimizle, güdümlü okuma ve yazma çalışmalarımızla, dersuygulamalarımızla müfredatı zenginleştirmekte, daha verimli hale getirmekteyiz. Ardından
okuduğumuz kitapların yazar ve şairleriyle öğrencilerimizi buluşturup kitap söyleşileriniyapmalarını sağlarız. Özellikle, kitabın söyleşisi sırasında öğrencilerin etkin olmaları veöğrenci merkezli olarak işlenen dersler yoluyla öğrencilerimizde kalıcı ve taşınabilir
öğrenmeyi sağlamaktayız.

Öğrencilerimizi sadece akademik alanda değil sosyal yaşamda da başarılı, girişken kendinisözlü ya da yazılı ifade edebilen, öz güveni ve empati kurma yeteneği gelişmiş, iyi bireyler olarak yetiştirmek bölümün en önemli hedefleri arasındadır. Bu hedefler doğrultusunda öğrencilerin etkin olduğu sosyal sorumluluk projeleri, şiir dinletileri, Dil Bayramı, tiyatroizlenmesi, müze gezileri gibi etkinlikleri gerçekleştirmekte,

il ve ulus çapında onların öyküyazma yarışmalarına katılımlarını özendirmekteyiz.
 
Ayrıca bölüm öğretmenlerinin öncülüğünde öğrencilerimiz dönem başından sonuna kadaryaptıkları maçlarla münazara ligini gerçekleştirir. Bu yolla düşüncelerini özgürce dilegetirmelerine, araştırma ve savunma yapmalarına ve onların kendilerini gerçekleştirmelerinezemin hazırlarız.
Tiyatro Kulübü kapsamında her yıl en az bir Türkçe oyun sahneleriz. Her ay bir oyun izleriz. 

Bölümümüzün doğaya saygı duyması ve canlılara değer vermesi, en önemli özelliklerindenbiridir. Farklılıklara saygı duyar ve farklılıkları özgürlük ortamında yaşatabilir. Bu amaçla okulumuzun geniş ağaçlık alanında çocuklarımızla göç yolu oluşturulmuş; kağıt atık değildir, anlayışıyla da sürekli geri dönüşüm projesi başlatılmıştır.

Türk Dili ve Edebiyatı
 

 

Tarihsel önemi olan yerleşimler ,müzeler tarih dersinin  görsellerle işlenebildiği eşsiz mekanlardır.Bu nedenle öğrencilerimizi sınıf ortamından çıkarıp bu mekanlara götürerek bakış açılarını genişleten kültürel geziler planlanmaktadır.

Tarih, geçmişte yaşayan insan topluluklarının kültür ve medeniyet özelliklerini, yaşayışlarını, neden - sonuç ilişkisi içinde, yer ve zaman belirterek objektif olarak inceleyen bir bilimdir. Tarih milletlerin hafızası niteliğindedir.

Seymen Kolejinde tarih dersi ile öğrencilerimize kronolojik düşünme,  neden - sonuç ilişkisi kurma, değişim ve sürekliliği algılama, tarihsel sorgulamaya dayalı araştırma yapma, tarihsel analiz ve yorum becerileri kazandırmayı hedeflemekteyiz. Tarih bilimine ait soyut kavram ve içerikleri öğrencilerimize somut tarihî örneklerle aktarmaktayız. 

Tarih programıyla öğrencilerimizin;

Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda yaşamı kavrayabilen,

Millî değerlerini, kültürünü tanıyan, sorumluluk ve vatandaşlık duygusu gelişmiş bireyler olmalarını,

Tarihî olayların meydana geldiği dönemin siyasi, sosyal, kültürel ve dinî özelliklerini olayın meydana geldiği dönemin koşullarını dikkate alarak kavramalarını,

Türk milletinin ve Türk kültürünün geçmişten günümüze kadar olan serüvenini takip etmelerini,

Günümüzde yaşanan gelişmeleri geçmişte yaşanan olaylarla kıyaslayarak yorumlamalarını,

Kültürel ve tarihî mirasa sahip çıkan bireyler olmalarını,

İnsana, doğaya ve çevreye duyarlı olmalarını,

Sosyalleşmeyi ve çağdaşlığı yaşam biçimi olarak özümsemeyi,

Türkiye Cumhuriyetine gönülden bağlı gençler yetiştirmeyi  ve

Türkiye’nin küreselleşen dünyadaki yerini ve rolünü kavramalarını amaçlamaktayız. 

Yaptığımız tarihî mekân gezilerimizle, tarihteki önemli gün ve olaylara ait etkinliklerimizle öğrencilerimizin duygu ve düşünce dünyalarının geliştirmelerine katkı sağmaktayız. Öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı millî ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olmalarına rehberlik etmekteyiz.

Öğrencilerimizin TYT ve AYT sınavlarına hazırlık amacıyla yapılan YKS çalışmalarında konu anlatımları, soru çözümleri ve hafta içi ve hafta sonu kurs çalışmaları ile üniversite sınavına sistemli bir şekilde  hazırlanmalarını sağlamaktayız.

Tarih
 

 

 

Yer ve insanlar arasında bulunan bağlantı coğrafyanın temelini oluşturmaktadır. İnsanın içinde yaşadığı doğal çevrenin özellikleri, insan ve doğal çevre arasındaki etkileşim ve bu etkileşim sonucunda oluşan beşerî ve ekonomik etkinlikler coğrafyanın inceleme alanı içerisinde yer almaktadır. Bireyin yakın çevresinden başlayarak ülke ve dünya hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayan coğrafya küreselleşen dünyada ayrı bir değer taşımaktadır.   Koleji olarak bu bilinç doğrultusunda öğrencilerimizin coğrafya okuryazarlığı becerisini kazanmasına önem vermekteyiz. Akademik becerilerini geliştirmenin yanında tüketen değil üreten bireyler olmalarını, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir çevre bilincine sahip olmalarını amaçlamaktayız.

Seymen Koleji olarak coğrafya dersinde öğrencilerimizin;

Coğrafya biliminin temel yöntemlerini kullanarak araştırmalar yapmalarını,

Doğa ve insan ilişkisi içerisinde çevreyi korumalarını,

En yakından en uzak çevreye kadar mekânsal değerleri tanıyıp korumalarını,

Ekosistemin işleyişine yönelik sorumluluk bilinci kazanmalarını,

Doğal ve beşerî kaynakların kullanımında tasarruf bilinciyle hareket etmelerini,

Türkiye’nin bölgesel ve küresel konum özelliklerini kavrayarak ülkemizin sahip olduğu jeopolitik konumun potansiyelinin farkına varmalarını amaçlamaktayız.

Akademik başarıyı artırmak ve öğrencilerimizi YKS’ye hazırlamak için gerekli çalışmaları yapmaktayız.

Coğrafya

 

 

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, dinî ve kültürel değerleri öğrencinin tanımasına yardımcı olan, dinî hayatın davranışlar üzerindeki etkisini anlamlandıran ve bunları öğrenciye aktaran bir derstir. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, diğer disiplinlerle ve günlük hayatla değerler ve yetkinlikler çerçevesinde bütünleşmiş bir öğretim programı toplamından oluşmaktadır. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile öğrencilerin adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik ve yardımseverlik gibi değerlere sahip olmaları amaçlanmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda ERA Kolejinde öğrencilerin temel değerleri anlamaları, benimsemeleri, sahip oldukları değerler ile uyumlu hareket etmeleri hedeflenmektedir. ERA Kolejinde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi yapılandırıcı öğretim modeli, çoklu zekâ, öğrenci merkezli öğrenme, beceri temelli gibi yaklaşımlar dikkate alınarak işlenmektedir.

 Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi programıyla öğrencilerin;

İslam dininin temel kaynaklarını tanımaları,

Dinî ve ahlaki kavramları tanımaları ve bunlar arasındaki ilişkileri fark etmeleri,

Millî, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimsemeleri,

İslam dininin inanç ve ahlak esasları arasındaki ilişkiyi analiz etmeleri,

İslam dininin kültürümüz, dilimiz, sanatımız, örf ve geleneklerimiz üzerindeki etkisini fark etmeleri,

Yaşayan dünya dinlerini tanımaları,

Farklı din, inanç ve yorumlara saygı duymaları amaçlanmaktadır.

ERA Kolejinde din kültürü ve ahlak bilgisi dersindeki vizyonumuz, dinin insan hayatını anlamlandırmadaki rolünü fark eden, farklılıklarla bir arada yaşama becerisi kazanmış bireyler yetiştirmektir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

 

 

Seymen Kolejinde Felsefe dersi ile öğrencilerimizin; sorgulama yapmalarını, farklı fikirlere saygı duymalarını, tartışma kültürü edinmelerini, özgün, bağımsız, eleştirel ve mantıklı düşünme ile yorumlama yeteneğine sahip olmalarını, insan düşüncesindeki değişim ve gelişimin farkındalığına ulaşmalarını hedefliyoruz.

Seymen Kolejinde Felsefe dersiyle öğrencilerimizin;

Felsefeye özgü terimler hakkında bilgi sahibi olmalarını, 

Felsefenin bireysel ve toplumsal rolü ile ilgili yorum yapabilmelerini,

Felsefe tarihi boyunca insan düşüncesinin ortaya koyduğu problemleri ve bunlara ilişkin çözümleri ana hatları ile değerlendirmelerini,

Felsefenin cevap aradığı temel sorulara karşı farkındalık oluşturmalarını,

Felsefi akıl yürütme becerilerini kullanarak felsefi sorulara verilen cevapları analiz etmelerini,

Felsefenin güncel hayatla ilişkisi hakkında değerlendirmede bulunmalarını,

Düşüncelerini ifade ederken kavramları doğru ve yerinde kullanabilmelerini, ifade ettiği düşüncelerin tutarlı olmasına özen göstermelerini amaçlıyoruz.

Seymen Koleji olarak Felsefe dersinde öğrencilerimizin önce kendi hayatlarını tanıyabilmelerine, temel değerleri benimsemelerine, ön yargıdan uzak durmalarına, farklı düşüncelere saygı duymalarına, özgür ve çok yönlü düşünmelerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin ülkemizde ve dünyada gerçekleşen olaylar ile ilgili farkındalık kazanmalarını ve düşünce dünyalarını geliştirmelerini amaçlıyoruz.

Felsefe derslerimizde öğrencilerimizin paragrafları hızlı okumalarına, okuduklarını anlamalarına, soru çözme yeteneklerini geliştirmelerine ve YKS’ye hazılanmalarına yönelik çalışmalar yapıyoruz.
 

Felsefe

 

 

Biyoloji, canlıları ve yaşamı inceleyen bir bilimdir. Seymen Koleji Biyoloji Bölümü olarak öğrencilerimizin, biyoloji bilgisi ve uygulamalarını günlük hayatta kullanma becerisi kazanmalarını, yeni fikirler üretmeye istek duymalarını, canlılardan esinlenerek geliştirilen teknolojilerin farkına varmalarını ve benzer yenilikler yapmak için istekli olmalarını amaçlıyoruz.

Seymen Kolejinde öğrencilerimiz biyoloji dersi ile günlük hayat arasında ilişki kurabilirler. İşlevsel projeler, kapsamlı ve özgün tasarımlar ve buluşlar yapabilirler. Bilim ve teknolojinin insanın ve diğer canlıların yaşamlarına olan etkilerini değerlendirebilirler. Doğaya ve canlılara saygılı bireyler olarak yetişirler. Bilim tarihi süreci içerisinde biyoloji alanına katkı sağlayan bazı bilim insanlarını tanırlar. Bilimsel tartışmalara etkin olarak katılabilir ve bu tartışmaları değerlendirebilirler. Biyolojide yer alan yasa, teori, süreç, ilke, prensip, hipotez ve deneyler hakkında bilgi sahibi olurlar. Araştıran, eleştirel düşünen, iş birliği yapan, etkili iletişim becerisine sahip, problem çözen, sorgulayan, üreten, hayat boyu bilim öğrenmeye istekli bireyler olurlar.

Seymen Kolejinde biyoloji dersi ile öğrencilerimizin;

Laboratuvar ortamında uyguladığımız deneyler sayesinde kalıcı öğrenmeyi sağlamalarını,

Öğrendikleri konuları günlük hayatta karşılaştıkları problemlerde kullanabilme alışkanlığı geliştirebilmelerini,

Derslerde öğrendikleri bilgilerden hareketle, günlük hayatlarında, çevrelerinde gelişen olayların sebepleri ve sonuçları arasında bağlantı kurabilmelerini,

Bilimsel gelişmeleri takip ederek edindikleri bilgilerin güncel kalmasını sağlamalarını,

Ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlenen bilimsel etkinliklere (yarışma, forum, sempozyum vb.) katılma noktasında istekli olmalarını ve öz güven duymalarını,

Bilim, teknoloji, toplum, çevre ve ekonomi alanlarına katkısı olacak fikirler üretebilmelerini amaçlıyoruz.

YKS’ye hazırlanan öğrencilerimize sınava yönelik ders anlatımları yapıyor ve sınavlarda karşılaşabilecekleri tarzda sorular çözüyoruz. Uyguladığımız deneme sınavlarına ait ölçme ve değerlendirme sonuçlarına göre öğrencilerimizin konu eksiklerini belirliyor ve bu eksikleri tamamlamak için etütler yapıyoruz.

Biyoloji

Fizik

Fizik; evrendeki düzen, olaylar ve doğanın işleyişinin anlaşılmasına yardımcı olan bir bilimdir. Seymen Koleji Fizik Bölümü olarak öğrencilerimizin; evrendeki olayları anlamalarını, bilimin doğası üzerine farkındalık kazanmalarını ve fizik biliminin ilke, prensip ve yöntemlerini günlük hayattaki olay veya durumlarla ilişkilendirmelerini amaçlıyoruz. Seymen Kolejinde öğrencilerimiz fizik dersi ile bilgiye ulaşır ve onu etkili bir şekilde kullanma becerileriyle donatılmış olurlar. Bilim okuryazarlığını ve bilimin doğasını kavrarlar. Teknolojiyi kullanabilir ve yeni teknolojiler üretebilirler. İşlevsel projeler, kapsamlı ve özgün tasarımlar yapabilirler. Bilgi çağının bir gereği olan araştırma, sorgulama, inceleme, eleştirel düşünme becerilerini hayatın her alanında kullanabilirler. Fiziğin gelişimine katkıda bulunan bilim insanları hakkında bilgi sahibi olurlar. Deney yaparak veri elde edebilirler ve bu verileri yorumlayarak genellemelere ulaşabilirler.

Seymen Kolejinde fizik dersi ile öğrencilerimizin; Laboratuvar ortamında uyguladığımız deneyler sayesinde kalıcı öğrenmeyi sağlamalarını, Öğrendikleri konuları günlük hayatta karşılaştıkları problemlerde kullanabilme alışkanlığı geliştirebilmelerini, Derslerde öğrendikleri bilgilerden hareketle, günlük hayatlarında, çevrelerinde gelişen olayların sebepleri ve sonuçları arasında bağlantı kurabilmelerini, Bilimsel gelişmeleri takip ederek edindikleri bilgilerin güncel kalmasını sağlamalarını, Ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlenen bilimsel etkinliklere (yarışma, forum, sempozyum vb.) katılma noktasında istekli olmalarını ve öz güven duymalarını, Bilim, teknoloji, toplum, çevre ve ekonomi alanlarına katkısı olacak fikirler üretebilmelerini amaçlıyoruz.

 

YKS’ye hazırlanan öğrencilerimize sınava yönelik ders anlatımları yapıyor ve sınavlarda karşılaşabilecekleri tarzda sorular çözüyoruz. Uyguladığımız sınavlara ait ölçme ve değerlendirmelerin sonuçlarına göre öğrencilerimizin konu eksiklerini belirliyor ve bu eksikleri tamamlamak için etütler yapıyoruz.

Kimya

Kimya; maddelerin, yapısını, özelliklerini, birbiri ile etkileşimlerini ve bu etkileşimler sonucunda oluşan değişikleri inceleyen bir bilim dalıdır. Kimya bilimin asıl amacı maddenin yapı taşlarını incelemektir. Kimya bilimi aynı zamanda da çevre kirliliği, atık yönetimi  ve sürdürülebilir enerji kaynakları gibi konularda da araştırmalar yapar.

Seymen Koleji Kimya Bölümü olarak öğrencilerimizin; kimya kavramlarına ve sembolik diline hâkim olmalarını, günlük hayata girmiş çeşitli kimyasalların özellikleriyle işlevleri arasındaki ilişkiyi keşfetmelerini, kimyasalların insan ve çevre sağlığı açısından etkilerinin farkına varmalarını ve doğru kullanımlarına yönelik bilinç edinmelerini amaçlıyoruz. 

Seymen Kolejinde öğrencilerimiz disipline özgü fen bilimleri alan becerilerini ve kavramsal becerilerini kimya bilimiyle birlikte geliştirirler.

Seymen Kolejinde öğrencilerimiz kimya bilimini ve tarihsel gelişimini sebep - sonuç ilişkileri temelinde tanırlar. Kariyer bilinci ve girişimcilik açısından farkındalıkları oluşur. Dünyada kimya biliminin gelişimine katkı sağlamış bilim insanları ve çalışmaları hakkında bilgi sahibi olurlar. Kimya dersinde edindikleri bilgi ve becerileri günlük hayat, sağlık, sanayi ve çevre ile ilgili olayları açıklamada kullanabilirler. Kimyasal teknolojilerin hayata yansıyan olumlu ve olumsuz yanlarını ayırt edebilirler. Deney yaparak veri elde edebilirler ve bu verileri yorumlayarak genellemelere ulaşabilirler. 

Seymen Kolejinde kimya dersi ile öğrencilerimizin;

Bilimin doğasını anlamalarını,

Laboratuvar ortamında uyguladığımız deneyler sayesinde kalıcı öğrenmeyi sağlamalarını,

Sürdürülebilirlik temelinde kimya bilinci oluşturmalarını,

Öğrendikleri konuları günlük hayatta karşılaştıkları problemlerde kullanabilme alışkanlığı geliştirebilmelerini,

Derslerde öğrendikleri bilgilerden hareketle, günlük hayatlarında, çevrelerinde gelişen olayların sebepleri ve sonuçları arasında bağlantı kurabilmelerini,

Bilimsel gelişmeleri takip ederek edindikleri bilgilerin güncel kalmasını sağlamalarını,

Ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlenen bilimsel etkinliklere (yarışma, forum, sempozyum vb.) katılma noktasında istekli olmalarını ve öz güven duymalarını,

Bilim, teknoloji, toplum, çevre ve ekonomi alanlarına katkısı olacak fikirler üretebilmelerini amaçlıyoruz.

YKS’ye hazırlanan öğrencilerimize sınava yönelik ders anlatımları yapıyor ve sınavlarda karşılaşabilecekleri tarzda sorular çözüyoruz. Uyguladığımız sınavlara ait ölçme ve değerlendirmelerin sonuçlarına göre öğrencilerimizin konu eksiklerini belirliyor ve bu eksikleri tamamlamak için etütler yapıyoruz.

 

 

Günümüzde bilgi ve teknolojinin sürekli artması eğitimi doğrudan etkilemektedir. Hızla değişen ve gelişen dünyada öğrencileri yarının yaşam koşullarına hazırlayacak, onları değişen ve farklılaşan koşullarda kendi ihtiyaçlarını karşılayacak ve modern hayata uyum sağlayacak şekilde yetiştirmek eğitim sistemimizin temel amacıdır. Bu sebeple matematik öğrenme ve öğretme uygulamalarını değişen yaşam koşulları doğrultusunda sürekli yenilemekteyiz. 

Seymen Koleji Matematik Bölümü olarak amacımız, geleneksel matematik anlayışından kopmadan gelişen ve değişen dünyamızın ihtiyacı olan matematiği anlayabilen ve günlük yaşamda var olan matematiği ve matematiksel becerileri ortaya çıkarabilen, bilgiyi ezberleyen birey yerine, edindiği bilgiyi problem çözme sürecinde kullanabilen, bilgisini yeniden yapılandırabilen, karşılaştığı problemleri matematiksel akıl yürütme ile çözebilen bireyler yetiştirmektir.

Öğrencilerimize eğitim - öğretim dönemi içerisinde kaynaklarımızda görsel algıyı pekiştiren ve günlük hayatta var olan problemleri konu olarak belirlemekte, yaptığımız sınavlarda matematiksel akıl yürütme gerektiren ve günlük yaşamdan sorular sormaktayız. Düzenlediğimiz gezilerle öğrencilerimizin görsel algılarında matematiğin günlük hayattaki kullanım alanlarının oluşmasını sağlamaktayız.

Seymen Koleji olarak YKS’ye hazırlanan öğrencilerimize çeşitliliği zengin ve etkin kaynak imkânı sağlayarak sınavlara yoğun bir hazırlık programı uygulamaktayız.


Matematik eğitim programımız, “Her birey matematiği öğrenebilir.” ilkesine dayanmaktadır. Bundan dolayı matematik eğitimimizle öğrencilerimizin;

Neden – sonuç ilişkisi kurma gücünü geliştirmeyi,
Değişkenler/olaylar arasındaki bağlantıları kurabilme, görebilme yeteneğini geliştirmeyi,
Transfer etme ve uygulama gücünü geliştirmeyi,
Olay, durum ve problemlere değişik açılardan bakabilmelerini sağlamayı,
Yaratıcı düşünce gücünü geliştirmeyi,
Yorumlama gücünü geliştirmeyi,
Yaşamda karşılaşılan problemleri çözmede bir yaklaşım kazandırmayı,
Çabuk ve doğru karar verme gücünü geliştirmeyi,
Tahmin ve kendini kontrol gücünü geliştirmeyi,
Kişisel ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak, kendine güven duygusunu geliştirmeyi,
Araştırma ve işbirliği içinde çalışma becerilerini artırmayı hedeflemekteyiz.

Matematik ve Geometri Derslerinde Yapılan Çalışmalar

Sınıf içi çalışmalar, yardımcı ders kitapları, yaprak testler ve öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan çalışma kağıtları ile desteklenmektedir.
Öğrencilere; her seviyenin ve dersin özelliği göz önünde bulundurularak, konuyu pekiştirici ödev ve çalışma kağıtları verilmektedir.Verilen ödevler düzenli kontrol edilerek, okulumuzun internet sitesi aracılığı ile veliler sürekli bilgilendirilmektedir.
Her sınıf seviyesinde belirli periyotlarla Konu Tarama, YGS ve LYS deneme sınavları yapılarak öğrencilerimiz üniversite giriş sınavına hazırlanmaktadır.
İzleme, geri bildirim, düzeltme ve yönlendirme sistemi kurulmuş, öğrenme eksikliklerinin anında giderilmesi ve ortalamanın üstündeki öğrencilerin çeşitli etkinliklere yönlendirilmeleri sağlanmaktadır.
Öğrencilerin sorularını cevaplamak, anlamadıkları konuları pekiştirmek, eksiklerini tamamlamak amacıyla öğlen teneffüslerinde ve okul çıkışlarında takviye çalışmaları yapılmaktadır.
Çeşitli etkinlikler, projeler ve yarışmalar (Okul içi, il ve ilçe çapındaki yarışmalar, Tübitak ve proje çalışmaları) aracılığıyla öğrencilerin işbirliği içinde çalışma becerileri ve paylaşma duyguları geliştirilmektedir.

Matematikte en iyi güdülemenin başarma duygusu yaratmak olduğuna inanılır. Amacımız gerekli gereksiz her şeyi ezberlemiş, bir takım sınav kaygıları yüklenmiş öğrenciler yetiştirmek değildir. Matematiğin yaşam içindeki yerini gören, matematik dersleri aracılığıyla düşünebilen, sorgulayabilen, açıklayabilen, üretebilen bireyler yetiştirmektir. Bu anlamda da sürecin önemsenmesi gerekmektedir. Velilerimizden de öğrencilerimizin gelişiminde ders öğretmeni ile işbirliği içerisinde olmaları, öğrencilerin derslerde ve ders dışı etkinliklerde gösterdikleri performansla ilgili olarak düzenli bir şekilde  bilgi paylaşımında bulunmaları beklenir. Bu süreç ister istemez bir takım başarıları getirecektir.

Matematik 

İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMI

Seymen Koleji İngilizce öğretiminde Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi (Common European Framework of Reference for Languages - CEFR) esas alınır ve İletişimsel Yöntem (Communicative Approach) kullanılır.

İngilizce dersimizi ikili çalışmalar,  grup çalışmaları, drama, münazara çalışmaları ve sunumlar yaparak, dijital tabanlı farklı web araçlarını kullanarak işlemekteyiz.

Seymen Koleji olarak lisede İngilizce derslerimizi Main Course, Skills ve Speaking olarak işlemekteyiz . Main Course derslerinde kullandığımız dijital tabanlı dokümanlarımızla dil bilgisi ve kelime çalışmalarına ağırlık vermekteyiz. Skills derslerinde ise; okuma, yazma, dinleme becerilerini ileri düzeye taşımakta ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla çalışmalar yürütmekteyiz. Speaking derslerinde ise öğrencilerimizin kendilerini rahatça ifade edebilecek ve dili yaşayarak öğrenebilecekleri ortamları sağlamaktayız. Derslerimizi ana dili İngilizce olan öğretmenler ile alanında uzman Türk öğretmenlerle işlemekteyiz. Kullandığımız dijital platformlarla  öğrencilerimizin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini pekiştirirken aynı zamanda kelime ve dilbilgisi gelişimlerine okul dışında da katkıda bulunmaktayız.


İngilizce ders öğretimimiz, COMMON EUROPEAN FRAMEWORK programına uygun olarak yürütülmektedir. Seviye sınıflarımız da bu program  çerçevesinde oluşturulmaktadır.
 

PROGRAM ÇERÇEVEMİZ
9 th GRADES     10th GRADES    11th GRADES    12th GRADES      
     A2  - B1             B1  -  B1+               B2                    C1  -  C2    

Bu program sayesinde amacımız öğrencilerimize;

  1. Okuduğunu anlama

  2. Özetleme. yorumlama

  3. Tercüme yapabilme

  4. Hikaye. makale yazabilme

  5. Role-play, drama, quız - show, skeçlerle kendini  ifade edebilme

  6. Farklı kültürleri tanıma

  7. Dinleme

  8. Uluslararası FCE,TOEFL,IELTS gibi sınavlara hazır olma  becerilerini kazandırmaktır.

BAZI İNGİLİZCE ETKİNLİKLERİMİZ

MUN

Debate Club

Culture Day

 

Tüm proje ve kulüp çalışmalarında;

Her öğrencinin farklı becerileri kıymetlidir ve her öğrencinin katılımına önem verilir.

• Dil becerilerini en üst düzeyde kullanımları hedeflenmektedir.

• Süreçlerin zenginleştirilmesi esastır.

• Eğitim teknolojileri uygulamalarda zengin olarak kullanılır.

• Proje oluşturma becerisine önem verilir. Kriterler öğrencilerin belirli disiplinleri kazanmalarına yöneliktir.

• Tüm çalışmalar araştırma temellidir. Öğrenciler yoğun bir biçimde araştırmaya yönlendirilir.

• Saha çalışmaları, araştırma alanlarına önem verilerek gözlem yapmaları adına çalışmalar yürütülür.

• Münazara yapabilme, tartışabilme becerilerinin üst düzeye çıkarılabilmesi hedeflenir.

• Kültürel çalışmalar yapabilme, değişen dünya politikalarını takip edebilme fırsatları oluşturulmaktadır.

• Öğrenciler adına oluşturulan dosyalarla her öğrencinin çalışması kayıt altına alınarak uzun vadede çok yönlü seçim yapabilme, uluslar arası anlamda fırsata dönüştürebilme olanağı sağlanır.

• Sertifikasyon çalışmalarıyla uluslar arası düzeyde ölçüm yapabilme ve değerlendirme fırsatı sağlanmaktadır.

İngilizce
 

Almanca  

ALMANCA EĞİTİM PROGRAMI

Seymen Koleji Almanca öğretiminde Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi Planı (GER) esas alınır ve İletişimsel Yöntem (Communicative Methode) kullanılır.

Uluslararası  bir dil olduğu gibi, bilim alanında en çok kullanılan diller arasında İngilizceden sonra Almanca geldiğinden, dünya çapında yayınlanan kitapların çoğunluğu İngilizce ve Almanca olduğundan okulumuzda ikinci yabancı dil Almancadır.

Okulumuzda Almanca dersi Anasınıfından itibaren verilmektedir. Amacımız öğrencilerimize küçük yaşta Almanca diline karşı ilgi uyandırmak ve dilin sözlü, yazılı iletişim aracı olarak kullanılmasını sağlamaktır.

Seymen Kolejinde 9, 10 ve 11. sınıflarda Almanca derslerimizi, yaparak ve yaşayarak öğrenme metodunu kullanarak işlemekteyiz. Derslerimiz öğrenci merkezli olup iletişime ve uygulamaya dayalıdır. Dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmek için derslerimizi ikili çalışmalar, grup çalışmaları, drama çalışmaları, münazaralar ile desteklemekteyiz. Böylece öğrencilerimizi mezun olurken iletişimi güçlü ve öz güveni yüksek bireyler olarak ileriki eğitim hayatlarına hazırlamayı amaçlamaktayız.

Öğrencilerimiz, öğrendikleri Almancayı yaşamla ilişkilendirebilmek amacıyla, Almanca konuşulan ülkelerle bağlantı kurup çeşitli geziler ve projeler ile desteklenir.


Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programına göre planlanan derslerimiz, bilişim teknolojileriyle desteklenmektedir.
Öğrencilerimiz Alman Kültür Merkezinin uyguladığı DEUTSCH FIT sınavlarına (Deutsch Fit 1 ve Fit 2) katılmakta ve Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan Dil yeterlilik düzeyi sertifikalarına hak kazanmaktadırlar.


Sınav duyduğunu anlama, okuduğunu anlama, yazma, dil bilgisi ve konuşma becerilerini sınamaktadır. Sınavlar A1, A2 ve B1 seviyelerinde uygulanmaktadır. İsteyen her öğrenci seviyesine uygun sertifika sınavlarına katılabilir. Sertifika sınavlarına hazırlık çalışmaları Almanca derslerinde ve DEUTSCH FIT kulübünde Almanca öğretmenleri tarafından yapılır.
 
 
EUROPASS DİL PASAPORTU SEVİYELERİ

Dinleme
A 1: Kendisiyle, ailesiyle ve yakın çevresiyle ilgili tanıdık sözcükleri ve çok temel kalıpları, yavaş ve net konuşulduğunda anlayabilir.
A 2: Kendisini doğrudan ilgilendiren konularla ilişkili kalıpları ve çok sık kullanılan sözcükleri anlayabilir. (Örneğin; En temel kişisel ve ailevi bilgiler, alışveriş, yerel çevre, meslek). Kısa, net, basit ileti ve duyurulardaki temel düşünceyi kavrayabilir.
B 1: İş, okul, boş zaman vb. ortamlarda sürekli karşılaşılan bildik konulardaki net, standart konuşmanın ana hatlarını anlayabilir. Güncel olaylar ya da kişisel ilgi alanıma giren konularla ilgili radyo ve televizyon programlarının çoğunun ana hatlarını yavaş ve net olduğunda anlayabilir.


Okuma
A 1: Katalog, duyuru ya da afiş gibi yazılı metinlerdeki bildik adları, sözcükleri ve çok basit tümceleri anlayabilir.
A 2: Kısa ve basit metinleri okuyabilir. İlanlar, kullanım kılavuzları, mönüler ve zaman çizelgeleri gibi basit günlük metinlerdeki genel bilgileri kavrayabilir ve kısa kişisel mektupları anlayabilir.
B 1: Meslekle ilgili ya da günlük dilde en sık kullanılan sözcükleri içeren metinleri anlayabilir. Kişisel mektuplarda belirtilen olay, duygu ve dilekleri anlayabilir.


Karşılıklı konuşma
A 1: Basit yoldan iletişim kurabilirim. O anki gereksinime ya da çok bildik konulara ilişkin alanlarda basit sorular sorabilir ve cevap verebilir.
A 2: Bildik konular ve faaliyetler hakkında doğrudan bilgi alışverişini gerektiren basit ve alışılmış işlerde iletişim kurabilir.
B 1: Dilin konuşulduğu ülkede seyahat ederken ortaya çıkabilecek bir çok durumla başa çıkabilir. Bildik, ilgi alanıma giren ya da günlük yaşamla ilgili (Örneğin; aile, hobi, iş, yolculuk ve güncel olaylar gibi) konularda hazırlık yapmadan konuşmalara katılabilirim.

Sözlü Anlatım
A 1: Yaşadığı yeri ve tanıdığı insanları betimlemek için basit kalıpları ve tümceleri kullanabilir.
A 2: Basit bir dille ailesini ve diğer insanları, yaşam koşullarını, eğitim geçmişini ve son işini betimlemek için bir dizi kalıp ve tümceyi kullanabilir.
B 1: Deneyimlerimi, hayallerimi, umutlarımı, isteklerimi ve olayları betimlemek için çeşitli kalıpları yalın bir yoldan birbirine bağlayabilirim. Düşünce ve planlara ilişkin açıklamaları ve nedenleri kısaca sıralayabilirim. Bir öyküyü anlatabilirim, bir kitap ya da filmin konusunu aktarabilirim ve izlenimlerimi belirtebilir.


Yazılı Anlatım
A 1: Kısa ve basit tümcelerle kartpostal yazabilir.  Kişisel bilgi içeren formları doldurabilir Örneğin: Otel kayıt formuna isim, uyruk ve adres yazmak gibi.
A 2: Kısa, basit notlar ve iletiler yazabilir. Teşekkür mektubu gibi çok kısa kişisel mektupları yazabilir.

B1: Bildik ya da ilgi alanıma giren konularla bağlantılı bir metin yazabilir. Deneyim ve izlenimlerini betimleyen kişisel mektuplar yazabilir.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

Bilişim teknolojileri ve yazılım dersiyle, hızlı gelişen teknolojiye ayak uyduran, günlük yaşantısında teknolojiyi doğru ve bilinçli olarak kullanan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Öğrencilerimizin teknolojiyi bilinçli kullanmaları, toplumsal ve etik değerlere saygı duymaları, siber zorbalığın karşısında durmaları, bilgiyi güvenilir kaynaklardan araştırmayı vurgulayan bir eğitim anlayışı ile çalışmaktayız.

Seymen Kolejinde; 5. sınıftan itibaren başlayan scratch eğitiminin ardından, robotik kodlama, arduino, vex robotik eğitimleri vermekteyiz. Bu eğitimler, öğrencilerimizin algoritma çözümlemeleri ve analitik zekâları üzerinde olumlu bir gelişme yaratırken aynı zamanda yeni nesil bilgi içeriklerini anlama ve çözümlemelerinde etkili olmaktadır. Microsoft Office programlarını ileri düzeyde kullanabilen öğrencilerimiz, kodlama yapabilir, basit bilgisayar arızalarını giderebilir ve çevrim içi bilgisayar programları hakkında da bilgi sahibi olurlar. 

Öğrencilerimize kodlama eğitimiyle, basit animasyonlar, oyunlar ve hikâyelerden başlayarak kendi özgün tasarımlarını teknolojik açıdan donanımlı atölyelerimizde hayata geçirme imkânı sunmaktayız. Böylece öğrencilerimiz tasarladıkları uygulamaları ya da ürünleri sergileyebilecekleri ilçe, il ve ülke bazındaki festivaller ve teknoloji yarışmalarıyla kendi potansiyellerini gösterme fırsatı yakalamış olurlar.

YKS Süreci

Seymen Kolejinde lise öğrencilerimize 9. sınıf itibariyle Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YKS) hazırlık olması adına uzman kadromuz tarafından ayrıntılı bir sınava hazırlık programı sunulmaktadır. 

Her kademe eğitiminde benimsediğimiz 5’li Gelişim Sistemi (fiziksel, zihinsel, sosyal, psikolojik, akademik gelişim) ile öğrencilerimizin bütünsel gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda 9 ve 10. sınıfta uygulamalı ve teorik derslerin olduğu bir programın yanında sosyal beceriler de kazanabilecekleri etkinlikler sunulurken 11 ve 12. sınıfta daha yoğun bir teorik program ve sınava yönelik hazırlık süreci programı sunulmaktadır. 

Konu anlatımlı kitaplarımız, soru bankalarımız, yaprak testlerimiz ve deneme sınavlarımızla öğrencilerimizin Millî Eğitim Bakanlığı müfredatı doğrultusundaki kazanımları pekiştirmeleri hedeflenmektedir. 

Temel derslere destek olarak programa dâhil edilen etütlerde, işlenen konularla ilgili tekrarlar yapılarak temel ders kazanımları pekiştirilmekte ve ilgili konuda çözülen ek kaynaklarla öğrencilerin test çözme alışkanlığı kazanmalarına olanak sağlanmaktadır. 

10. sınıf sonunda öğrencilerimize meslek tanıtımı yapılarak doğru bir alan seçmeleri ve bu seçimleri ile YKS’de başarıyı yakalamaları hedeflenmektedir. 

           11 ve 12. sınıfta öğrencilerimiz yoğun bir şekilde YKS hazırlık sürecine girmektedir. Bu süreçte; sık sık TYT ve AYT denemeleri yapılarak ve konu anlatımının ardından geçmiş yıllara ait YKS soruları çözülerek öğrencilerimize ÖSYM soru mantığı aşılanmaktadır. 

Yapılan ölçme - değerlendirme sonrasında öğrencilerimizin eksik olduğu konular doğrultusunda etüt programı hazırlanmaktadır. 

Danışman öğretmelerimiz ve rehberlik servisi iş birliğiyle öğrencilerimize ihtiyaçları doğrultusunda bireysel ders çalışma programı hazırlanarak bu süreçte öğrencilerimizin çalışma durumu takip edilmektedir. 

YKS hazırlık sürecinde rehberlik servisi tarafından öğrencilerimize YKS Sistemiyle İlgili Bilgilendirme, Motivasyon, Başarıya Giden Yol, Verimli Test Çözme Teknikleri, Zaman Yönetimi ve Hafıza Teknikleri, Sınav Kaygısıyla Baş Etmenin Yolları vb. başlıklarda seminerler verilerek öğrencilerimizin bu süreci sağlıklı ve başarılı geçirmeleri hedeflenmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz için Çalışma Davranışı Değerlendirme Envanteri, Sınav Kaygısı Envanteri, Sınav Teknikleri Envanteri vb. envanterlerle ihtiyaçları karşılanmaktadır. 

Okulumuz tarafından çeşitli üniversitelere geziler düzenlenerek öğrencilerimizin hedef belirlemesine katkı sağlanmaktadır. 

Sınavdan sonra uzman öğretmen kadromuz ve rehberlik servisi tarafından öğrencilerimizin tercih edebileceği üniversiteler ve bölümler hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılmaya devam edilmektedir. Tercih robotundan alınan veriler doğrultusunda yapılan bilgilendirmelerle öğrencilerimiz tercih listesini oluşturmaktadır. Bu süreç öğretmen - öğrenci - veli iş birliği içinde şekillenerek öğrencinin başarıya ulaşması sağlanmaktadır.

bottom of page